Werk- en bibliotheekkamer | Atelier Vonk
interieurontwerp, interieur, meubelontwerp, meubel, interieurconcept, interieurvormgeving, vormgeving, interieurarchitectuur, interieurarchitect, interieurarchitecte, architectuur, thomas more hogeschool, OHO, beerlovers bar, reputations.be, house of reputations, meubels, design, ontwerpen, ontwerpstudio, atelier vonk, designstudio, Wim Beliën, www.facebook.com/AtelierVonk
374
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-374,bridge-core-2.5.2,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-9.1.3,wpb-js-composer js-comp-ver-6.4.2,vc_responsive
 

Werk- en bibliotheekkamer

Categorie
Interieur, Meubel

Opdracht: Maak voor een literatuurliefhebber een bibliotheekkamer met bureau

In een huis in het zuiden van Antwerpen woont een gezin waar literatuur hoog aangeschreven staat. Vandaar bezitten ze een mooie collectie boeken. Momenteel zit deze collectie veelal in kartonnen dozen. In deze ruimte staat naast de collectie nog een losstaand bureau om aan te werken op de computer.

De vraag om van deze kamer een mooie en aangename ruimte te maken, is dan ook zeer logisch. Een mooi ruimtegevoel met een overzicht van de boeken staat dan ook centraal. Daarnaast moet er voldoende ruimte zijn om aan het bureau te kunnen werken.

In het ontwerp is er gekozen om hangende kasten als een slang te laten rondgaan in de kamer, die zich kronkelend tussen de boekenschabben bewegen. Het bureau hangt aan een stalen frame aan de muur en wordt aangenaam verlicht vanuit de kast erboven. De kamer wordt indirect verlicht zodat het licht bijdraagt aan de aangename sfeer.